2012. július 25., szerda

Miért (nem) tudunk azonosulni a Nap-jegyünkkel?




Az asztrológia sokaknál kimerül abban a megállapításban, hogy „Én egy tipikus Bika vagyok!” vagy „a feleségem Oroszlán, de ez egyáltalán nem passzol rá”.
Ez utóbbi típus általában elintézi egyetlen legyintéssel a dolgot: „a horoszkóp egy hókuszpókuszos marhaság!” 

Sokan csupán asztrológiai (Nap) jegyüket ismerik, és ezzel vagy azonosulni tudnak, mert jellemző rájuk, vagy épp ellenkezőleg, semmiben nem érzik találónak a leírásokat.
A Nap-jegyünkkel a legkönnyebb azonosulnunk, mert ez az egónk, alapszemélyiségünk legjellemzőbb, látható vonásai, azok a tulajdonságaink, amiket kifelé mutatunk.

Lehet, hogy asztrológiai jegyünk Nyilas, de mégsem vonz se az utazás, anyanyelvünkön kívül egyetlen nyelvet sem beszélünk, sportokat csak a TV-ből ismerjük, és nemhogy külföldön nem jártunk, de még a lábunkat sem tettük ki szülővárosunkból. Ilyenkor, ha megnézzük kicsit jobban a születési horoszkópot, akkor láthatjuk, hogy az Aszcendensünk, a Holdunk és a többi bolygónk is otthonülős jegyekben csoportosulnak, mondjuk a Bikában, a Rákban vagy a Szűzben. Ettől függetlenül természetesen felfedezhetjük magunkban a Nyilasra jellemző tulajdonságokat: jóindulatú, becsületes, nemes lelkű, kiváló humorérzéke van és optimista.

Hogy milyen jegyben születtünk, ez csak a Nap jegyét képviseli, és ez csak egyetlen meghatározó elem a születési horoszkópunkból a többi 9 bolygó, és megannyi más egyéb összetevő mellett! Egy horoszkópot mindig egészében kell értelmezni, nem szabad kiragadni egyetlen bolygót, jegyet vagy fényszöget, és abból messzemenő következtetéseket levonni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése