2012. július 22., vasárnap

Mi is az a karma asztrológia?




Sokak számára titokzatosan hangozhat a sok irányzat mellett (kínai, humanisztikus, védikus stb. asztrológia). Mindenki megtalálja azt az irányzatot, amiről érzi, hogy rajta segíthet és választ ad a kérdéseire. Hitem szerint lelkünk halhatatlan. Életünknek célja és értelme van ; voltak már korábbi életeink, akkor is, ha erről nincsenek konkrét emlékképeink. Legtöbbünknek vannak még rendezetlen, önként vállalt és karmikus feladataink itt a Földön, és alighanem lesznek még következő inkarnációink is. Nem a véletlen játéka vagy éppen a balsors hozott minket össze szüleinkkel, gyermekünkkel, barátainkkal, szerelmünkkel. A velük való kapcsolatunk korábbi közös életeinknek, cselekedeteinknek, viselkedésünknek, döntéseinknek a következménye, ami még kiegyenlítésre vár.

Milyen kérdésekre adhat választ egy karma asztrológiai-elemzés?


 A születési horoszkóp térképként szolgál a hozzáértő asztrológus számára, mely feltárja a korábbi életeinkből hozott karmánkat (az eddig már megtanult „leckéket”, eredményeinket, jutalmainkat), és ami ennél is lényegesebb: megismerhetjük jelenlegi inkarnációnkban vállalt karmikus életfeladatunkat, küldetésünk célját, azt a spirituális utat, amit lelkünk már előre kiválasztott.
 Pontosan látható, hol akadtunk el, milyen területeken kell még tovább fejlődnünk.
Megismerhetjük, hogy tehetségünket, kapott adottságainkat mely életterületeken tudjuk kamatoztatni a számunkra örömet hozó életfeladatunk, hivatásunk beteljesítéséhez.
A születési képletünk feltárja, melyek azok a korlátaink, amelyekről úgy véljük, hogy a külvilágból érkeznek, és kívülről akadályoznak bennünket, de valójában mi magunk állítottunk fel a félelmeink miatt.
Megismerhetjük, hogy partnerünkkel, gyermekeikkel, barátainkkal vagy éppen főnökünkkel mi a dolgunk, feladatunk, és hogyan tudunk javítani kapcsolatainkon.


Elkerülhetetlen Sors vagy szabad akarat?






A karma asztrológia szerint életünk útját, jövőnket nem a Sors előre megírt könyvéből kell kikeresnünk, ahol előre megmondják, hogy pontosan és elkerülhetetlenül mi fog történni velünk vagy szeretteinkkel. Vannak előre vállalt feladataink, korábbi tetteinknek vannak elkerülhetetlen következménye, ami kihat mostani életünkre. Azonban tudatossággal, bátorsággal, kellő önismerettel, nyitottsággal, fejlődésre való hajlandóságunkkal életünket mi magunk befolyásoljuk és irányítjuk; sok eseményt, kapcsolatot mi magunk alakítunk éppen ebben a pillanatban is gondolatainkkal, érzéseinkkel, vágyainkkal, szavainkkal, tetteinkkel.
Egy előrejelzésből kiolvasható, ha egy új partnerrel fogunk megismerkedni adott időn belül. De rajtunk múlik, hogy a kapott lehetőséggel mihez kezdünk: akarunk-e egyáltalán új kapcsolatba bonyolódni vagy éppen lelkünk még nem áll készen a megnyílásra. A partnerünk is szabad akarattal rendelkezik: ha ő nem akarja, esetleg fél a kapcsolattól, mert érzi a karmikus tartozás súlyát, nehézségeitől megriadhat, és dönthet úgy, hogy nem vállalja, ő sem áll még készen. Ezzel egy későbbi időpontba tolja ugyan, de az újratalálkozás elkerülhetetlen.

A választás a miénk. A szeretet és a megbocsátás mellett döntünk-e, hajlandók vagyunk-e változtatni és kilépni a megszokott komfort-zónánkból, és ezzel a fejlődést választani, egy jobb „Sorsot írni „magunknak, vagy kitartunk makacsul a régi, megszokott berögződéseink mellett… 
Tehát a döntés rajtunk múlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése