2012. július 25., szerda

Karma-jelölők a horoszkópban




Az Aszcendens ugyan nem égitest, mégis fontos szerepe van a horoszkópunkban. Személyiségünknek ez a legközvetlenebbül érzékelhető arca, fizikai megjelenésünk, amit nem tudunk elrejteni vagy álcázni. Ez a kijelölt út számunkra, amit bejárunk, és ezt kb. 40 éves korunktól kezdve tudjuk tudatosítani és megélni
 
Napunk mutatja egónkat, önkifejezésünket, hogy milyen karakterek vagyunk, látható tulajdonságainkat, amit kifelé mutatunk.

A Hold karmikus múltunk érzelmi lenyomatát hordozza, emlékeinket, érzelemvilágunkat, ösztöneinket, lelkünket képviseli, családi női karmánkat, melyet édesanyánk hagyott ránk. Elárulja, hogy mitől érezzük biztonságban magunkat. A Holdat akkor ismerhetjük meg másoknál, ha már közeli kapcsolatban vagyunk. 
Egy Skorpió Hold intenzív érzelmekre, testi közelségre vágyik, de csak akkor tud felszabadult lenni, ha ézelmileg biztonságban érzi magát.
Az Ikrekben álló Holdnak az a fontos, hogy meg tudja beszélni partnerével vagy valakivel, ha gondja van, kommunikációra, beszélgetésre van szüksége, és racionalizálja érzelmeit.




A Merkúr arról ad információt, hogyan kommunikálunk, milyen a gondolkodásunk és az intellektusunk. Ha a Mérleg jegyében áll a Merkúr, akkor diplomatikusan, választékosan és finoman beszél, barátságos, és kicsit sem sértő, kerüli a konfliktust. Udvariasan úgy tud bárkit elküldeni, helyretenni, hogy a másik még meg is köszöni neki. 

A Vénusz a harmóniára való igényünket jelzi, hogyan fejezzük ki szeretetünket.
Ha nők vagyunk, akkor elárulja, hogyan teremtünk kapcsolatot másokkal, mennyire vagyunk harmóniában saját nőiességünkkel, szépségünkkel.
Férfiak képletében pedig arról árulkodik, hogy milyen az ideális partnerről az elképzelése, milyen nőbe tud szerelmes lenni, ki a zsánere.

 
A Mars jegyhelyzete megmutatja, hogyan érjük el és szerezzük meg, amit akarunk. A cselekvésre tudunk-e energiát fordítani. Ha rangvesztett, mondjuk a Mérlegben áll a Mars, akkor másoktól várja, hogy megoldják helyette a dolgokat, nem vállalja fel nyíltan, amit akar, manipulatív, passzív-agresszív, a lelki terrort is alkalmazhatja.
Nőknél a Mars jelzi, milyen típusú férfi hozza ki a Nőt belőlünk, milyen a hozzáállásunk a szexhez.
Férfiaknál potenciajelölő, a szexualitást mutatja, milyen nő hozza tűzbe szexuálisan.

A Szaturnusz is az egyik fontos karma-jelölőnk, életfeladatunkat jelzi. Ő a tanítónk; megmutatja, hol vannak a korlátainkat, félelmeink, akadályok, nehézségeink. Azon az életterületen, ahol áll, ott úgy érezzük, hogy több terhet és felelősséget kell vállalnunk, korlátozva érezzük magunkat, de ezek a belső korlátaink, félelmeink, nem kívülről érkeznek hozzánk.
29-33 éves korunk között tér vissza először radixunk eredeti helyére, és ekkor fordulópontot jelent az életünkben, olyan sorszerű változások történnek velünk vagy szeretteinkkel, amely tapasztalásokból lelkünk tovább fejlődhet, felnőtté válunk. És ez a feladat!


 A Jupiter a nagy szerencse-jelölőnk, a növekedést, a jólétet mutatja, hitünkről is árulkodik. Ha kedvező helyzetben van a képletünkben, pl. a Halak jegyben, akkor nem engedi, hogy nagy baj történjen velünk, végül mindig jól sikerülnek a dolgaink, „kihúz” minket a bajból.
 
Az Uránusz a kívülről jövő hirtelen változást, szabadságvágyunkat jelzi. Jegyhelyzete elárulja milyen módon akarunk függetlenek lenni és házhelyzete pedig, hogy melyik életterületen érnek minket váratlan, kiszámíthatatlan  változások.    


A Neptunusz az intuíciónkhoz, fantáziánkhoz való viszonyunk, a spirituális világgal való kapcsolatunk, „kozmikus antennáink”, áldozathozatalra való készségünk. Házhelyzete megmutatja, hogy hol és miért kell áldozatot hoznunk.
  
A Plútó szintén fontos karma-jelölőnk, a sorsfordító változásoknak, életünk gyökeres átalakulásának a jelölője, vagyis ő a „terapeutánk”. Egyidejűleg romboló és építő, de az Uránusszal ellentétben a Plútó lassan, de biztosan visz végig minket a változáson. Kevésbé fájdalmasan éljük meg a változást, ha mi is együttműködünk.



Holdcsomópontok

A karma asztrológiában a Holdcsomópontok azok a karma-jelölők, amelyek megmutatják előző életeinkből hozott karmánkat: múltunkból mi az, amit már elértünk, megtanultunk, eredményeinket, képességeket, amelyeket kifejlesztettünk, amelyekkel már nem szükséges ebben az életben tovább foglalkoznunk.
A Leszálló Holdcsomópont jelöli a múltunkat, az előző inkarnációnkból hozott régi mintákat, amit már meghaladtunk.
A Felszálló Holdcsomópont pedig azt, hogy jelenlegi életünkre milyen feladatot vállaltunk, melyik életterületen érdemes változtatnunk a hozzáállásunkon, kilépni a megszokott kereteinkből.
Ha ezt megtesszük, érezni fogjuk, hogy életünk harmonikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válik. 

(Barabás Erika nyomán)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése